Mandalina Besin Değeri: Mandalina, turunçgiller familyasına ait ve ılıman iklimlerde yetişen tropik bir meyve türüdür. Sarı ve turuncu renklerde olabilir ve portakala göre daha yumuşak ve suludur. Mandalina, meyve olarak tüketildiği gibi suyu sıkılıp içecek olarak da tüketilebilir. Ülkemizde en çok Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişen mandalina, Karadeniz bölgesinin bazı kısımlarında da yetiştirilmektedir. Mandalinanın Besin İçeriği Mandalina, kış mevsiminin vazgeçilmez bir meyvesi olup, kendine has aromatik bir tada sahiptir. A, B, C ve E vitamini açısından oldukça zengin bir meyvedir. Ayrıca kabuğunda D vitamini de bulunur. Sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, fosfor ve demir gibi mineraller bakımından da oldukça zengindir. Mandalinanın Sağlığa Faydaları Mandalina, diyet programı uygulayan kişiler için ara öğünlerde iyi bir seçenek olup, iyi bir lif kaynağıdır. Bu özelliği sayesinde kişiye tokluk hissi verir. Vücudun günlük C vitamini ihtiyacı, günde iki tane tüketilecek mandalina ile sağlanabilir. Özellikle de kış mevsiminde bağışıklık sistemini güçlendirir. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde sağlığa oldukça yararlı olan bu lezzetli meyve, bedenin hastalıklara karşı direncini artırır. Yüksek tansiyonu düzenler, kalp ve kolesterol hastalıklarına iyi gelir ve antioksidan özelliği sayesinde kanser hastalığına karşı vücudu korur. Mandalina tam bir şifa kaynağıdır. 1 Adet (200 Gram) Mandalina Besin Değerleri
Mandalina, hem lezzeti hem de besin değerleri ile sağlıklı bir yaşam için önemli bir meyvedir. Günlük beslenme düzeninize ekleyerek, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu birçok vitamin ve minerali karşılayabilirsiniz. |