Barbunya Besin Değeri Barbunya, önemli bir besin kaynağıdır ve sağladığı besin değerleri ile dikkat çeker. 500 gram barbunya içinde şu besin değerleri bulunmaktadır:
Barbunya, esmer bir fasulye çeşididir ve tam bir vitamin deposudur. İnsan sağlığı açısından birçok faydası bulunan barbunya, bol miktarda demir, çinko, karbonhidrat, kalsiyum ve cilt ile hücreler için çok faydalı olan E vitamini içerir. Ayrıca A, C ve K vitaminleri de bol miktarda bulunmaktadır. Lif açısından da oldukça zengindir ve protein kaynağıdır. Barbunya, kuru ise en az bir gün önceden ıslatılmalı ve su döküldükten sonra yıkanıp haşlanmalıdır. Bu işlem, barbunyada kalan tarımsal atıkların atılmasını sağlar. Barbunya besin değerini arttırmak için pişirme yöntemleri büyük önem taşımaktadır. Taze barbunya pişirilirken 10 dakika pişirdikten sonra ilk suyu dökmek sağlık açısından son derece önemlidir. Ayrıca barbunya pişirilirken limon veya limon suyu katılmamalıdır. Limon, servisten hemen önce katılmalıdır; bu, sağlık ve lezzet açısından daha iyi olacaktır. Barbunya Besin Değeri ve Sağlık Faydaları Barbunya, içerdiği vitamin, lif ve mineraller açısından oldukça sağlıklı bir besindir. Protein açısından et kadar değerlidir. Bazı hastalar kırmızı et tüketemezler ve etten alacakları proteini barbunya yiyerek karşılayabilirler. Barbunyanın içerdiği posa, kansere karşı bir kalkandır. Kalp hastalarının da barbunyanın içerdiği besin değerlerinden dolayı mutlaka tüketmeleri tavsiye edilmektedir. Barbunya Faydaları Nelerdir?
Barbunya ve Yüksek Protein İçeriği Barbunya, az yağla yüksek protein içermektedir. İçerisinde birçok mineral bulunur ve bunlardan biri de demirdir. İçerdiği demirden maksimum faydalanmak için barbunya, C vitamini içeren besinlerle birlikte tüketilmelidir. Bu şekilde vücutta yeni kanser oluşumlarını engelleyebilir. |