Kuru Üzüm Besin Değeri Kuru üzüm, besin değeri oldukça yüksek olan bir besindir. İçerisinde folik asit, potasyum, magnezyum, demir ve fosfor bulunmaktadır. Ayrıca yüksek oranda lif de içermektedir. İki yemek kaşığı kuru üzüm, bir adet meyve yerini alabilecek değerlere sahiptir. Düzenli bir şekilde tüketildiğinde vücuda genel anlamda sağlık kazandırmaktadır. Kuru üzümün antioksidan etkisi de bulunmaktadır. Antioksidanlar, vücutta birçok hastalığın oluşma riskini azaltmaktadır. Fenoller bakımından zengin olan kuru üzüm, bağışıklık sistemini güçlendirerek ve vücuda dayanıklılık vererek hastalık oluşumlarına karşı direnç sağlamaktadır. Kuru üzüm, anemi hastaları için de doğal tedavi niteliği taşımaktadır. Kansızlık problemini doğal olarak tedavi ederek kan değerleri oranında olumlu sonuçlar elde edilmektedir. Üstelik kişinin enerji eksikliğini de gidericidir. Her ne kadar şeker hastaları ve diyet yapanlar için önerilmeyen bir besin olsa da, diyet yapanların tatlı ihtiyacına karşı koyamadıkları anda şekerleme ve çikolataya yönelmek yerine doğal şeker takviyesi olarak kuru üzüm tüketmeleri tavsiye edilmektedir. Böylece hem daha besleyici hem de kaliteli bir enerji kaynağı tercih edilmiş olur. Ancak bilinçsiz bir şekilde günlük olarak fazla miktarda kuru üzüm tüketmek, kan şekerinde yükselmelere neden olacağı için dikkatli olmakta fayda vardır. Kuru üzüm, vücudun asit dengesini korumaktan göz sağlığına kadar birçok fayda sağlamaktadır. Aynı zamanda, kuru üzüm kış aylarında tercih edilen ve üşümeyi engelleyen bir besindir.
Kuru Üzümün Faydaları Kuru üzüm tüketimi, çeşitli sağlık faydaları sağlamaktadır. İşte bazıları:
Kuru Üzüm Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Kuru üzüm, sağlıklı bir atıştırmalık olmasına rağmen, tüketiminde dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır:
Kuru üzüm, dengeli bir diyetin parçası olarak sağlıklı bir atıştırmalık olabilir. Ancak, bilinçli ve dengeli tüketimle en yüksek faydayı sağlamak mümkündür. |