Amino asitlerin vücut sağlığı için ne kadar önemli olduğunu biliyordum ama bu kadar çeşitli kaynaklardan alındığını öğrenmek ilginç geldi. Özellikle et ve süt ürünlerinin yanı sıra baklagillerin de önemli bir protein kaynağı olduğuna şaşırdım. Vejetaryen biri olarak, mercimek ve nohut gibi baklagilleri daha sık tüketmem gerektiğini düşünüyorum. Yumurta ve balık gibi besinlerin de amino asit açısından zengin olduğunu görmek, bu gıdaları diyetime daha fazla eklemem gerektiğini hatırlattı. Kuruyemişler ve tahıllar da sağlıklı yağlar ve lif içeriğiyle birlikte bu dengeyi sağlamak için harika görünüyor. Sizce bu besinlerden hangisini günlük diyetimize daha kolay katabiliriz?
Amino asitlerin vücut sağlığı için ne kadar önemli olduğunu biliyordum ama bu kadar çeşitli kaynaklardan alındığını öğrenmek ilginç geldi. Özellikle et ve süt ürünlerinin yanı sıra baklagillerin de önemli bir protein kaynağı olduğuna şaşırdım. Vejetaryen biri olarak, mercimek ve nohut gibi baklagilleri daha sık tüketmem gerektiğini düşünüyorum. Yumurta ve balık gibi besinlerin de amino asit açısından zengin olduğunu görmek, bu gıdaları diyetime daha fazla eklemem gerektiğini hatırlattı. Kuruyemişler ve tahıllar da sağlıklı yağlar ve lif içeriğiyle birlikte bu dengeyi sağlamak için harika görünüyor. Sizce bu besinlerden hangisini günlük diyetimize daha kolay katabiliriz?
Cevap yaz